Aanmelden voor de hackathon Sociale Veerkracht

Een hackathon is een samentrekking van ‘hacken’ en ‘marathon’. Binnen een vastgestelde tijd gaan de deelnemers innovatieve ideeën en oplossingen bedenken. Daar zijn verschillende soorten data voor beschikbaar.

Verrassende inzichten

Dag- (en nacht-!) voorzitter Patrick Vermeulen (directeur van mede-organisator PON) blijft er de complete 24 uur bij. “Misschien een klein dutje, maar verder door op koffie! Zo’n hackathon is altijd erg leuk. Er ontstaan verrassende inzichten. In de eerste plaats omdat professionals samenwerken met mensen waar ze normaal niet mee werken. In dit geval studenten. Maar ook omdat je gegevenscombinaties maakt die niet voor de hand liggen. Ik hoop dat we tijdens de Bounce Backathon op nieuwe frisse ideeën komen voor de versterking van sociale veerkracht in Brabant.”

Hacken voor sociale veerkracht

De deelnemers werken in teams. Die bijten zich vast in een berg onderzoeksgegevens over sociale veerkracht in Brabant. Die data zijn verzameld door het PON en Telos (voor de Monitor Sociale Veerkracht). Daar zijn nog extra gegevens uit andere bronnen aan toegevoegd. Via ‘challenges’ laten de ‘hackers’ hun kunsten los op die berg data. Met onderzoeken en uitproberen werken ze aan de slimste manier om deze gegevens in te zetten. Met als doel: de sociale veerkracht versterken. 

4 challenges

Tijdens een ‘hacksessie’ gaan de teams aan de slag met 4 concrete challenges. De uitdaging: kom op de proppen met creatieve, innovatieve ideeën!

  • Challenge 1: Van Eenzaam tot Eensamen in Roosendaal
  • Challenge 2: Op weg naar een dementievriendelijke samenleving
  • Challenge 3: Tilburg geluksstad?
  • Challenge 4: Strijd tegen digibetisme en laaggeletterdheid

Op zoek naar innovatieve ideeën

De teams maken kans op een prijs. De opdracht: ontwerp en maak je eigen concepten om sociale veerkracht in Brabant te versterken. Dat kan zijn in de vorm van programma’s, apps, virtual reality, animaties, video, werkende prototypes, grafische weergaven, etcetera. Een jury beoordeelt de presentaties en kiest de 3 meest veelbelovende oplossingen.

Meedoen

Ben je of ken je iemand die wil deelnemen aan de hackathon? Neem voor meer informatie een kijkje op bouncebackathon.nl


Contact Open Monumentendag 2019

Aanmelden voor de hackathon Sociale Veerkracht