Van stelling naar challenge

Gedurende de dag kom je op verschillende plekken borden tegen met spannende stellingen tegen. Pak die stift, ga in gesprek met andere deelnemers en laat je uitdagen. Iedereen kan immers zelf iets doen!

Door: Marc Doorakkers en John Vester, hoeGROENkanikDOEN.nu

Elektrische auto’s als wijkaccu’s

Elektrische deelauto’s die functioneren als wijkaccu’s met duurzame energie. Kan dat echt? In het project DeeldeZon gaat het werkelijkheid worden Tussen mei 2019 en mei 2021 zal worden gebouws aan een netwerk van in totaal 80 zonnedaken, 80 bi-directionele laadpalen en 150 elektrische deelauto’s. Gefinancierd vanuit een interregprogrogramma en met betrokkenheid van een groot aantal partners.

Door: Johan Janse, Zonnova B.V.

Als investeren geen optie is

De energietransitie gaat ons allemaal aan. Of je nu in een koop -, vrije sector- of sociale huurwoning zit, in alle gevallen wordt er een actieve rol van je verwacht. Maar wat als je hoge energiekosten hebt maar geen geld hebt om te investeren in bijv. isolatie of nieuwe apparatuur? Ervaar zelf de dilemma’s via deze aparte experience.

Door: Pilot Energie voor Iedereen

Samenwerken voor versnelling

De energietransitie op een innovatieve manier versnellen, daar staat innovatieplatform Exentr voor. Eneco, BOM, TU/e, Enpuls en Brainport Development werken in dit platform samen aan de programmalijnen mobiliteit en gebouwde omgeving. Hoe ze de versnelling voor elkaar gaan krijgen? Kom luisteren naar Michael van Hulst.

Door: Exentr, Michael van Hulst

Betalen voor CO2 uitstoot

Drie presentaties van ongeveer 15 minuten plus tijd voor vragen en discussie (totaal 90 minuten)

  • Hoe bepaal je de prijs van een ton CO2?
  • Wat betekent een prijs op CO2 voor bedrijven en instellingen en nog meer redenen voor besparen (energiebesparingsplicht, MVO, duurzaam inkopen)
  • Welke maatregelen worden in de praktijk al genomen om energie en CO2 te besparen?
    Afgesloten met vragen en discussie met alle deelnemers.

Door: Rob van der Rijt van Klimaatplein

 

Contact Energiefestival 2019

Workshops